Till alla vilsna ungkarlar och ungmöer

Siggy, Viggy och Jiggy ger er här en unik möjlighet att se världen genom Ungkarlsgängets glasögon. Vi vill ge er ett podcast-äventyr utan dess like där både ungkarlsprofiler och ytligt bekanta tar plats i anekdot-stolen.

Vi rider på ego-vågen och riktar in oss på den närmsta kretsen. Insnöat är rätt ordval – men förhoppningsvis är igenkänningsfaktorn hög. Kanske har du en egen Yxmördarn, Täby-Tabs eller Martin Remy i din direkta närhet? En sak vill vi i alla fall lova: att när vi skämtar så är det definitivt på vår egen bekostnad.

fredag 31 december 2010

Ett spel för gallerierna

Som ni säkert redan vet håller min nya favorit Miggy i nyårssupén i år ute vid sin residens i årsta, även kallat "Slaughterhouse". Jag blev självklart väldigt uppspelt och glad när Miggy ringde mig och bjöd in till detta gästabud, det är inte varje dag Miggy bjuder på middag till självkostnadspris!

Nu visar det sig dock att Siggy och Viggy systematiskt valt att utmanövrera alla opartiska gäster till firandet, självklart för att få mig att inte närvara vid middagen. Kvar vid bordet utöver dom krigsförande parterna är den konflikträdde F-lip (även kallad Dutchen) samt värden Miggy som självklart inte kommer ta någons parti i egenskap av värd.
Liu Xiaobo's tomma stol vid Nobels fredspris.
Detta är en numera klassisk "siggy-viggy-style" som självklart inte biter på jiggy-stylen. Jag kommer att hålla grytan kokande.

/ Jiggy

torsdag 30 december 2010

Rädda ungkarlsgängets nyårsmiddag!

I kväll är det nyårsafton. Då ska Miggy, också känd som Martin Remy, känd från "I klaveret med Miggy" och "Miggys sexstund", arrangera nyårsmiddag hemma i Årsta (Dellensvägen 25). Det ska bli skitnice.

Nu till saken: Ungkarlsnyårsmiddagen har drabbats av flera tunga avhopp. Först lämnade F-lips syrra Helene återbud. Sen valde Solveig, Siggys fräs, att göra samma sak, när hon inte fick ta med sina kompisar. Och kort senare valde Pulle (Patrik Rio Monka) att vända ryggen mot UKG, oklart varför.

Återstår gör alltså Siggy, Jiggy, Viggy, Miggy och F-lip. Vilket i vanliga fall skulle vara en fantastisk konstellation. Men nu är det så att Siggy och Viggy fortfarande inte har försonats med Jiggy efter "det stora julbråket." Och varken Miggy eller F-lip besitter de diplomatiska egenskaper som krävs för att få Siggy, Viggy och Jiggy att bli sams. Med största sannolikhet kommer middagen därför bli stel och sluta med att någon stormar ut i trapphuset.

Därför efterlyser vi nu en sjätte middagsgäst till nyårsmiddagen. Du ska vara 20-40 år gammal, mörkblond, expert på medling och gärna släkt med Jan Eliasson. Hör av dig till sigge.dabrowski@gmail.com om du tror att du har det som krävs.

PS. Miggy bjuder inte på middagen. Den kostar 150 kr. DS.

onsdag 29 december 2010

Nya uppslag


Ungkarlsradion bubblar. Av nya uppslag och idéer. Vissa har spekulerat i att Ungkarlsradion är död. Men så är icke fallet. Trots hårda angrepp från flera oväntade håll har vi valt att fortsätta vår verksamhet. Nytt hopp har väckts hos oss tack vare alla er som skickat fanmail med lovord och uppmuntran. Tack!

Nya inslag under utvärdering just nu är t.ex:

* Hemvändaren
* Grooming - med Jiggy

Vad tycker ni lyssnare? Kom gärna med förslag och kommentarer.

/ Viggy

torsdag 23 december 2010

Jiggy talar ut.

Det blåser och stormar kring Ungkarlsradion. Många uttal och förtal har gjorts och nu väljer Jiggy att träda fram.

Att jag någonsin skulle självmant hoppa av Ungkarlsradion är en ren och skär lögn. Detta grundar bara sig i den fascistiska ledning inom Ungkarlsradion som driver amatörradioprogrammet med järnhand. Dessa män har istället valt att utesluta mig ur samarbetet ovanför min vetskap. Detta klargjordes i ett tidigare inlägg på denna webbsida. 

Redan för två dagar sedan fördes det diskussioner om hur nästa program skulle läggas upp, om kommande inslag och struktur av det 3:e avsnittet. Nu är jag avskuren från programmet via ett blogginlägg.
Viggy och Siggy i Barcelona tidigare i år
 
Att ungkarlsstadion skulle vara drabbad av censur är bara ett exempel om hur Siggy och Viggy väljer att utöva sin makt. Att utesluta mig helt ur programmet utan mina inslag är däremot klassisk censur. Jag är lika förvånad som när Sverigedemokrater tillträde i riksdagen, men det kanske jag inte borde vara. 


Ungkarlsradions ledning väljer nu att publicera det 3:e avsnittet av programmet, i folkmun kallat "de 3:e riket". Jag är satt i politisk amnesti men är fast beslutsam att dra fram sanningen till ljuset.
Jiggy

Jiggy befinner sig i detta nu mitt i ett julfirande långt ifrån maktens korridorer. Dessa utspel kommer som en chockerande nyhet som kommer kräva hårda diplomatiska förhandlingar.

Det legendariska tredje julavsnittet!

Lyssna på Soundcloud!

Ungkarlsradio avsnitt 3 by Ungkarlsradio

Ladda ner här! 

Julavsnittet som alla snackar om

Julavsnittet, alltså avsnitt tre av Ungkarlsradion, släpps inom kort! Gästar gör vår kära vän Mickelito Jutbo, mest känd från rapgruppen Ismen, som numera rappar med Gorilli. Micke tar plats i Ungkarlsbikten och avslöjar en nyhet som kommer att chocka alla Ismen-fans.  

I veckans program så gör också Vanessa Marko debut som utrikeskorrespondent. Vanessa, som är syster till Viggy, berättar om livet i Chile och om clownen som fångat hennes hjärta.

Dessutom får ni höra veckans julälskning, veckans julhatning och det uppmärksammade inslaget som fick Jiggy ta time-out från Ungkarlsradion.


Viggy och Mickelito – som gick i spanska skolan tillsammans















Vanessa – ny korre i programmet

Ansvarig utgivare: Därför släpps nya avsnittet

Alla journalistiska produkter är mer eller mindre kontroversiella.
Även ett doldis-poddradio-program som Ungkarlsradio. Därför har vi, vid inspelningen av samtliga program, blivit utsatta för censurförsök från diverse förstå-sig-påare. "Fråga inte det där", "Det där får ni klippa bort", "Jag tycker inte alls det var roligt", har kastats i ansiktet på redaktions-ledningen. Hittills har vi viftat bort alla attacker med hänvisning till den svenska grundlagen, som liksom Ungkarlsradion värnar om yttrandefriheten.  
  
Nu står Ungkarlsradion inför ett jobbigt vägskäl. Iggy-trion är på väg att splittras. Jiggy, som var petad i det tredje avsnittet, har på obestämd tid valt att kliva åt sidan från sin producentroll. Anledningen är ett inslag som kommer sändas i avsnitt tre av Ungkarlsradion.
 
I och med avhoppet så har Siggy och Viggy behövt göra en svår avvägning. Alternativ 1 har varit att censurera oss, och på det sättet försöka locka tillbaka Jiggy så att han kan hjälpa till att sammanställa programmet. Alternativ 2 har varit att fortsätta kampen mot censur och för yttrandefrihet men utan Jiggys hjälp.
 
Det har onekligen varit en svårt val. Men nu har vi bestämt oss. För att sända programmet! Ungkarlsradion kommer inte att bidra till en utveckling som liksom FRA-lagen förespråkar ett 1984-liknande samhälle. Vi värnar om yttrandefriheten. Brist på humor får aldrig gå före den lagstiftning som skiljer demokratier från diktaturer.
 
Eftersom vår producent har tagit en time-out så är det inte säkert att avsnitt 3 av Ungkarlsradion kommer hålla samma höga ljudkvalitet som tidigare program. Vi hoppas att ni har överseende med detta.
 
Siggy och Viggy
Ansvariga utgivare för Ungkarlsradion

Censur – ingenting för Ungkarlsradion.

onsdag 22 december 2010

Classic Siggystyle!

Så här kan det gå en vanlig vardagskväll i unkis speciellt när Siggy har fått i sig lite för mycket av Nischt!
Tips! Vill du få en mer nyanserad bild av Ungkarlsradions egna skjutjärnsreporter - KOLLA HÄR!

tisdag 21 december 2010

Ungkarlsradio Avsnitt 3 - Placerat i malpåse



Natten till idag spelades ett nytt, förstklassigt avsnitt av Ungkarlsradio in. Tyvärr lär det dröja ett tag till avsnittet får se dagens ljus, på grund av interna stridigheter på redaktionen. Ungkarlsradio fortsätter att röra upp känslor och denna gång är det Jerre som känner sig förorättad.

Nya förhandlingar beräknas inledas efter julhelgen, och vi hoppas att vi så snart så möjligt kan återkomma med ett postivt besked.

Mvh / Ungkarlsradio


(Foto: Siri Magnusdotter)

söndag 12 december 2010

Haterade

Ungkarlsradio väcker starka känslor på nätet. Så här skriver en upprörd lyssnare på Whoa:
"Det sitter i håret eller? Annars hade väll dessa väl edikerade ungdommar skalperat dig olikt migsjälv som skiljer sig från gruppen (nej, det är enbart mig, här åtminstonde).

Halv-taskig rappare gör internet-radio rolig igen? Vet inte vad du vill visa, men eftersom du inte har ett frågetecken i ditt inlägg, står jag för dem första. Free of charge."

- MrForever

Svar från Siggy: Kära Mr Forever! Låt inte din syn på Victors rapskills befläcka Ungkarlsradion! Ungkarlsradion är inte, som hiphopmagasinet Kingsize insinuerar, "Mofeta & Jerres"-radioprogram. Det är Siggy, Viggy och Jiggys radioprogram. Ett underhållningsprogram med glimten i ögat. Lär dig att älska på det! Annars är risken stor att vi hatar på dig i nästa avsnitt av programmet...

torsdag 9 december 2010

Ungkarlsradio – Avsnitt 2

Stoppa pressarna. Ungkarlsradio är tillbaka med ett fullspäckat och kontroversiellt program.

Veckans gäst, 20-åriga partydrottningen Valeria M'balire, berättar krigshistorier från krogen. Viggy, som petades som programledare förra veckan, blir Janne Josefsson-granskad i inslaget "Viggy på jobbet". Sågade inslaget "Yxan vet bäst" ersätts med hyllade "I klaveret med Miggy" och dessutom är det premiär för "Veckans fräs". Slutligen blir det självklart lite älska och hata på.


Ungkarlsradio Avsnitt 2 by Ungkarlsradio
Programledare: Siggy Dabrowski, Jiggy Siverstedt.
Inslagsansvarig: Viggy Marko.
Sidekick: Miggy Remy.


LADDA NER PROGRAMMET HÄR


/Siggy




Låtlista:
1. Black Milk - Deadly Medley
2. Rihanna - Only Girl
3. Shaggy - Wasn't Me

Swing it!

PTV? PTH? Swing it!

tisdag 7 december 2010

Ungkarlsradio avsnitt 2 spelas in ikväll!

Vi har ett späckat schema för nästa program! Ungkarlsnytt håller dig uppdaterad med en utlandsspecial. Siggy chockar redaktionen med ett hemligt inslag. Jens bälgar vin och Victor avslutar kvällen med att peta en av programledarna...

Veckans gäst: VALERIA!


Stay tuned!

/UKG

söndag 21 november 2010

DJ Akilles svarar på hatinslaget

DJ Akilles och Professor P blev hatade på i första avsnittet av Ungkarlsradio. 
Ungkarlsradion ringde upp DJ Akilles, också känd som Viktor Backemar, för att kolla läget efter hatattacken. 
– Jag har lyssnat på programmet. Och jag tycker faktiskt att jag lät ganska dryg. Det var lite roligt, att jag lät skitdryg, säger DJ Akilles. 
Vad har du för synpunkter på det första avsnittet av Ungkarlsradion? 
– Jag gillade intervjun med Jens (Jiggy). Jag, som inte känner Jens så bra, tyckte det var ganska soft att få höra honom berätta om bland annat relationen till sina föräldrar. Det var programmets höjdpunkt. Inslaget med Yxan (Yxan vet bäst) förstod jag inte alls. 
Känner du dig illa behandlad eftersom vi hatade på dig och er blogg? 
– Nej, absolut inte. Jag tycker att det var fett soft. 
Hur har Professor P tagit Viggys "Professor P är tråkig"-attack? 
– Jag tror faktiskt inte att han har hört det. Och det där är en myt som någon har hittat på. Han är jävligt rolig!

                                      DJ Akilles. Foto: Sveriges Radio

/Siggy

fredag 19 november 2010

Ungkarlsradio avsnitt 1 - UTE NU!

Nu släpps vårt första avsnitt! Vi vill gärna veta vad ni tycker så har du ett nyhetstips, en idé till ett inslag eller varför inte ett slag under bältet: dela gärna med dig!

Mvh / UKG

Ladda ner!


Ungkarlsradio Avsnitt 1 by Ungkarlsradio

Update: nu kan ni streama programmet också, via Soundcloud!
 

torsdag 18 november 2010

Någon gång måste vara den första

...Att göra radio. Jag och Victor har tjatat om att penetrera etern sedan sommaren 2005. Nu har vi teamat upp med Jens och släpper inom kort det första avsnittet av "Ungkarlsradio."

Eftersom det är första avsnittet, så vill jag passa på att förtydliga en sak. Ungkarlsradios målgrupp är ungkarlsgänget med omnejd. Vårt enda mål är, i dagsläget, att underhålla alla vänner och bekanta. Om radioprogrammet skulle få ett varmt mottagande, så kanske vi spänner bågen hårdare. Men för att citera Jennifer Lopez: "Don't be fooled by the rocks that I got – I am still I am still Jenny from the block."

Det här kan ni se fram emot i program ett:
                                                      Korv från Günthers!

        Sanningen om Södra Latins supergrupp Penetrator! (Checka Jiggys snedlugg!)

Hoppas att ni diggar! /Siggy