Till alla vilsna ungkarlar och ungmöer

Siggy, Viggy och Jiggy ger er här en unik möjlighet att se världen genom Ungkarlsgängets glasögon. Vi vill ge er ett podcast-äventyr utan dess like där både ungkarlsprofiler och ytligt bekanta tar plats i anekdot-stolen.

Vi rider på ego-vågen och riktar in oss på den närmsta kretsen. Insnöat är rätt ordval – men förhoppningsvis är igenkänningsfaktorn hög. Kanske har du en egen Yxmördarn, Täby-Tabs eller Martin Remy i din direkta närhet? En sak vill vi i alla fall lova: att när vi skämtar så är det definitivt på vår egen bekostnad.

torsdag 23 december 2010

Ansvarig utgivare: Därför släpps nya avsnittet

Alla journalistiska produkter är mer eller mindre kontroversiella.
Även ett doldis-poddradio-program som Ungkarlsradio. Därför har vi, vid inspelningen av samtliga program, blivit utsatta för censurförsök från diverse förstå-sig-påare. "Fråga inte det där", "Det där får ni klippa bort", "Jag tycker inte alls det var roligt", har kastats i ansiktet på redaktions-ledningen. Hittills har vi viftat bort alla attacker med hänvisning till den svenska grundlagen, som liksom Ungkarlsradion värnar om yttrandefriheten.  
  
Nu står Ungkarlsradion inför ett jobbigt vägskäl. Iggy-trion är på väg att splittras. Jiggy, som var petad i det tredje avsnittet, har på obestämd tid valt att kliva åt sidan från sin producentroll. Anledningen är ett inslag som kommer sändas i avsnitt tre av Ungkarlsradion.
 
I och med avhoppet så har Siggy och Viggy behövt göra en svår avvägning. Alternativ 1 har varit att censurera oss, och på det sättet försöka locka tillbaka Jiggy så att han kan hjälpa till att sammanställa programmet. Alternativ 2 har varit att fortsätta kampen mot censur och för yttrandefrihet men utan Jiggys hjälp.
 
Det har onekligen varit en svårt val. Men nu har vi bestämt oss. För att sända programmet! Ungkarlsradion kommer inte att bidra till en utveckling som liksom FRA-lagen förespråkar ett 1984-liknande samhälle. Vi värnar om yttrandefriheten. Brist på humor får aldrig gå före den lagstiftning som skiljer demokratier från diktaturer.
 
Eftersom vår producent har tagit en time-out så är det inte säkert att avsnitt 3 av Ungkarlsradion kommer hålla samma höga ljudkvalitet som tidigare program. Vi hoppas att ni har överseende med detta.
 
Siggy och Viggy
Ansvariga utgivare för Ungkarlsradion

Censur – ingenting för Ungkarlsradion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar